Νηπιακό τμήμα (Νηπιαγωγείο)

  • Το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο της Γελαστής Φράουλας προσφέρει πέντε πλήρεις ημέρες μάθησης μέσα στην τάξη, με εθνικά αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών για το νηπιαγωγείο, με σκοπό να προετοιμάσει το παιδί σας για την πρώτη τάξη του δημοτικού.

    Με ένα ισχυρό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να αυξήσουν τις γνώσεις τους για τον κόσμο γύρω τους. Οι δραστηριότητες στην τάξη διερευνούν τα ακόλουθα θεματικά πεδία:

    Γλώσσα & Αλφαβητισμός

    Η ανεξάρτητη εργασία ή η διδασκαλία σε ομάδες (μικρές και μεγάλες) χρησιμοποιούνται για τη διερεύνηση σημαντικών εννοιών όπως η αναγνώριση γραμμάτων, η φωνημική επίγνωση και η κατανόηση του γραπτού λόγου.

    Μαθηματικά

    Οι μαθηματικές έννοιες διδάσκονται μέσα από καταστάσεις της πραγματικής ζωής, ώστε οι μαθητές να μπορούν να εφαρμόζουν πρακτικά τη μαθηματική σκέψη και να αναπτύσσουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης.

    Κοινωνικές Σπουδές

    Όλοι έχουν μια ιστορία. Εστιάζουμε στο να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τον κόσμο στον οποίο ζουν, να κατανοήσουν τις έννοιες του χρόνου και του τόπου και να δείξουν σεβασμό για τους άλλους.

    Δημιουργικές τέχνες

    Η ικανότητα να εκφράζουν τον εαυτό τους, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους αναπτύσσεται συμμετέχοντας σε εμπειρίες μουσικής, κίνησης, θεάτρου και εικαστικών τεχνών.

    Φύση και Επιστήμη

    Οι φυσικές επιστήμες έχουν να κάνουν με την εξερεύνηση και την ανακάλυψη. Το παιδί μαθαίνει να κατανοεί την επιστημονική μέθοδο, να παρατηρεί τις τοπικές καιρικές συνθήκες, να ανακαλύπτει ζώα, φυτά και το περιβάλλον.

    Αυτοβοήθεια & Κοινωνικές δεξιότητες

    Για να είναι έτοιμα για το δημοτικό σχολείο, δουλεύουμε με τα παιδιά για να τα βοηθήσουμε να μάθουν να κρατούν το μολύβι με σωστή λαβή, να χρησιμοποιούν ψαλίδια για να κόβουν προσχηματισμένα σχήματα, να ακολουθούν οδηγίες, να εργάζονται ανεξάρτητα, να ζητούν βοήθεια όταν χρειάζεται, να κατανοούν την άποψη του άλλου, να επιδεικνύουν δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων και να σέβονται τα δικαιώματα όλων των άλλων.