Σίτιση

  • Το σχολείο, αντιλαμβανόμενο το ρόλο και την ευθύνη του απέναντι στον ευαίσθητο και ευπαθή πληθυσμό των βρεφών και νηπίων στα οποία διανέμει γεύματα εντός των εγκαταστάσεών του και αφοσιωμένο πλήρως στη διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων που προμηθεύεται, διαχειρίζεται και διανέμει, ακολουθεί τους Κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής έχοντας θεσπίσει και εφαρμόσει πάγιες διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) εναρμονιζόμενο πλήρως με τα οριζόμενα στα άρθρα 5 & 6 της υπουργικής απόφασης 47829/2017/Υ.Ε.Κ 2161 τ.Α’.

    Το παιδί σας χρειάζεται μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία υφών και τύπων τροφίμων για να βοηθήσουν τη συνολική υγιή ανάπτυξη του. Το μενού της Γελαστής Φράουλας δημιουργείται σε συνεννόηση με τη συνεργαζόμενη παιδίατρο και το φαγητό μαγειρεύεται καθημερινά μόνο με φρέσκα υλικά.

    Χρησιμοποιούμε τις ώρες του φαγητού για να διδάξουμε στα παιδιά να κάνουν υγιεινές επιλογές διατροφής για τη ζωή. Η ώρα του γεύματος είναι μια καθημερινή ευκαιρία να υποστηρίξουμε την αυξανόμενη ανεξαρτησία των παιδιών και να τους μάθουμε δεξιότητες, όπως πώς να χρησιμοποιούν μαχαιροπίρουνα.